plastic

Cum să reduci deșeurile din plastic?

Este posibil să avem o viață fără plastic? Noi credem că e o utopie, deoarece plasticul se găsește în atât de multe produse și sub atâtea forme, încât ne e greu și să cuprindem cu mintea acest fapt. Cu toate acestea, este posibil să folosim mai puțin plastic și să reducem drastic deșeurile din plastic din propria casă și din acțiunile noastre. Intenționat vorbim despre casă, pentru că de la nivel micro pornesc toate schimbările mari.

Dacă vrei să duci o viață cu mai puțin plastic, uite câteva idei pe care le poți pune în practică chiar de azi!

Folosește o cană de cafea reutilizabilă

Dacă mergi des la cafenea să-ți iei doza de energie la pachet, într-un an se adună mai bine de 300 de pahare cu plastic inclus. Tu vezi paharul de hârtie, dar adevărul e că învelișul din interior care împiedică îmbibarea cartonului este din plastic. Poartă cu tine un termos reutilizabil care nu doar că te ajută să reduci consumul de plastic, dar îți ține și băutura caldă mai mult timp.

Pregătește mâncarea pentru birou de acasă și pune-o într-un recipient reutilizabil

Dacă obisnuiești să cumperi sandwich-uri preambalate ori să comanzi în fiecare zi mâncare prin aplicație, renunță la acest obicei. Pe lângă faptul că e un consum imens de ambalaje, adesea mănânci semi-preparate, cu un aport redus de nutrienți. Alege-ți un recipient reutilizabil și alocă jumătate de oră seara pentru a-ți pregăti mese savuroase și hrănitoare. O să spui că timpul nu-ți permite. Dar timpul este suficient pentru cine alege să fie conștient de acțiunile sale și să ducă o viață bună.

Poartă haine sustenabile

Sunt împânzite rețelele sociale cu „haul„-uri de haine nou achiziționate și cu „outfit of the day„, dar prea puține dintre ele îndrumă la achiziții sustenabile și rațiune. Cele mai multe haine din magazine conțin plastic, iar acesta îți face rău în primul rând ție, pielii tale. Citește etichetele hainelor și cumpără acele piese din cânepă, bumbac organic, lână. Ieși din trend-ul fast fashion și cumpără haine inteligent! Hainele sustenibile țin mai mult și sunt atente cu pielea ta.

Susține micii producători locali

Multe din întreprinderile mici folosesc oricum mai puțin plastic. Alege-le pe acelea de la care poți cumpăra vrac, alege producătorii locali, care-și pun mâinile la treabă să ne ofere mâncare gustoasă, fără adaosuri, alege acei comercianți care au implementat un sistem de colectare selectivă și reciclare ale deșeurilor produse!

Reutilizează plasticul pe care îl deții deja

Dacă ai câteva recipiente din plastic dur, nu are rost să le arunci când te decizi să faci ordine în casă. Le poți refolosi pentru depozitarea unor alimente neperisabile, de exemplu.

Desigur că sunt o mulțime de alte moduri prin care poți reduce plasticul din viața ta, dar dacă pui în practică aceste sugestii, ești deja pe drumul cel bun. Micile schimbări din fiecare zi sunt însemnate, așa că începe de acum să dai valoare vieții tale!

Citește și: Trei beneficii majore de care te bucuri dacă reciclezi

1 thought on “Cum să reduci deșeurile din plastic?”

  1. Pingback: Importanța colectării și reciclării materialelor utilizate în construcții

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Sunați acum