saptamana verde in familie

Săptămâna verde: 5 activități pentru întreaga familie

În perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, unitățile școlare derulează, timp de 5 zile consecutiv (într-o săptămână la alegere), noul program educațional SĂPTĂMÂNA VERDE.

Dacă ești părinte și vrei să te implici în educația copiilor și a celor apropiați pentru un viitor verde și un mediu mai curat, am pregătit câteva activități pe care să le puneți în practică. Nu doar în săptămâna verde, ci de câteva ori pe an, în fiecare an.

Săptămâna verde: 5 activități pentru întreaga familie

Activități de ecologizare

Nu trebuie să mergi prea departe de casa ta pentru a desfășura astfel de acțiuni. De multe ori, e suficient să ieși în grădina din fața blocului pentru a-ți da seama cât de ignorată este aceasta de trecători. Peturi aruncate, ambalaje de plastic și hârtie, țigări, frunze uscate ce s-au lipit de pamânt, toate acestea nu-și au locul într-un spațiu verde care ar trebui să mențină aerul curat. Cu o greblă, mănuși și câțiva saci poți da o față nouă grădinii din proximitate.

Dezbateri și discuții despre mediu

Este responsabilitatea părinților să ofere copiilor lor acele principii și valori care-i transformă în adulți conștienți, implicați în viața societății. Școala vine ca un supliment la ceea ce copiii învață acasă, în copilăria mică. Așadar, rezervă-ți timp (ca părinte) să identifici câteva subiecte pe care le poți discuta cu copilul, să observați împreună ce se întâmplă în jur și să îndreptați acele comportamente care distrug mediul.

Acțiuni de plantare

Ok, poate fi mai dificil să mergi în pădure de unul singur ori să identifici acele zone limitrofe care au nevoie de mai mult spațiu verde. Dar există numeroase asociații care organizează astfel de acțiuni. Prin activitatea lor, acestea dețin autorizațiile necesare pentru astfel de activițăți, trebuie doar să le urmezi și să petreci timp cu oameni noi, cu aceleași principii ca tine. Dacă măcar o dată pe an copilul se familiarizează cu acest tip de activitate, va deveni un adult mai responsabil.

Vizite în parcuri

În parc (nu la locul de joacă îngrădit și lipsit de verdeață), copilul mic descoperă natura, intră în contact cu numeroase specii de plante și insecte, descoperă culori și texturi. Vizitele în parc oferă familiei oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună, în timp ce se bucură și de un aer mai curat. Astfel iau copiiii contact cu natura și toate bucuriile pe care aceasta le oferă.

Vizionarea de documentare tematice

Știm cu toții că micuții sunt în contact cu tehnologia de la vârste extrem de mici. Iar dacă se întâmplă asta, măcar să fie cu folos. Caută documentare și desene animate dedicate protejării mediului și încurajează-ți copilul/copiii să devină super eroi în ecologie și în viața reală!

Nu uita, totuși, că fiecare zi este o ocazie excelentă să avem grijă de mediu și putem începe chiar cu casa în care locuim. Strânge, alături de copilul tău, deșeurile electronice, electrocasnice, metal, carton, plastic, sticlă și completeează formularul de pe https://greenkraft.ro cu tot ce vrei să predai. Noi te sunăm și venim la tine să ridicăm deșeurile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Ai nevoie de ajutor?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?
Sunați acum